Trender             Trendfigur

Trender er ikke bare noe som skjer innen motebransjen. Nå skal vi se litt på hvilke trender webdesignere tror kommer.

2014 var året da året da flate ikoner og layout kom på banen. Mye takket være apples redesign av OS systemer, var såkalt “flat design” noe av det som slo mest an i året som gikk. Skygger og stilige effekter var strippet vekk til fordel for en enklere og mer ikonisk layout. 2014 ble også, som nevnt, året da Responsive Design gjorde sitt inntog for fullt, noe det mest sannsynlig vil fortsette med i 2015.

En annen trend som også har sitt opphav i Responsive Design er såkalte “Ghost Buttons”. Dette er større og gjennomsiktige knapper som kun består av en farget kant og enkel tekst. Tanken bak er at de skal være enkle og trykke på, samtidig som de ikke tar opp noe av bakgrunnen. De er tydelige, unike og passer inn i de fleste designvalg. Dette er absolutt noe å vurdere, da du enklere kan navigere kunden dit du vil, fordi knappene er såpass store, slik at oppmerksomheten deres vil føre dem dit automatisk. Du kan lese mer om Ghost Buttons her http://www.webdesign.org/ghost-buttons-the-most-anticipated-web-design-trend-for-2015.22500.html.

Smarttelefoner og nettbrett er altså en gjenganger når det gjelder trender. Det blir også spådd om blant annet mer tekst og innhold på samme side, så man med hjelp av tommelen bare kan “skrolle” seg nedover siden. Andre ting som er verdt å nevne er interaktive historiefortellinger, større typografi og tydelige titler strippet for bakgrunnsbilder så de lettere fanger oppmerksomheten, og skjulte menyer som popper opp når du flytter musen over et ikon, knapp eller liknende.

Eksempel på mye innhold som er forbeholdt scrolling.

Det er ingenting av disse tingene som er nevnt i dette kapittelet som er skrevet i stein, men det kan være spennende og følge med på, og for deg som webdesigner eller markedsfører å teste ut, og se hva det gjør med trafikken på siden din. Vil du lese mer om trender, kan du sjekke ut disse sidene:

Webdesign.org:

http://www.webdesign.org/design-trends-have-the-predictions-for-2014-come-to-life.22507.html

Elegant Themes:

http://www.elegantthemes.com/blog/resources/web-design-trends-to-look-out-for-in-2015

The Next Web:

http://thenextweb.com/dd/2015/01/02/10-web-design-trends-can-expect-see-2015/1/

Forrigefigur
Nestefigur 0-meny1-introduksjon12-vithvaduselger13-struktur14-presentasjonsdesign15-typografi16-contentisking17-justerknapper18-farger19-andreelementer110-funksjonalitet111-trender212-oppsummering1

Leave a comment